İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan haksız fiyat artışı ve fiyat etiketi ile ilgili denetim faaliyetleri tüm ilçelerimizde devam ediyor.

07 Ekim 2021

İl Müdürlüğümüz tarafından, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, kamuoyu gündemini meşgul eden haksız fiyat artışı (fahiş fiyatlar) ve fiyat etiketi ile ilgili denetimler gerçekleştirilmektedir.

Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda yapılan denetimler, İl Müdürlüğümüzün koordinesinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı zabıta ekipleri ile birlikte yürütülmektedir. Bu kapsamda, yapılan denetimler neticesinde fiyat etiketi ve fiyat farklılıkları ile ilgili tespit edilen aykırılıklar hakkında ilgili mevzuatlar doğrultusunda idari para cezası uygulanmaktadır Haksız fiyat artışı ile ilgili olarak ise Bakanlığımız tarafından değerlendirilmesi gerektiği düşünülen incelemelere ilişkin tutanak ve belgeler Bakanlığımıza bünyesinde oluşturulan “Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu”na gönderilmektedir.