“Fiyat Etiketi Yönetmeliği” kapsamında denetim faaliyetleri etkin bir şekilde devam ediyor.

11 Ocak 2024

19/12/2023 tarihli ve 32404 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nin “Tarife ve fiyat listesi” başlıklı 8’inci maddesinin birinci fıkrası, “(1) Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.” şeklinde değiştirilmiş ve yeni düzenlemeler 01/01/2024 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
 
Yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde kapı girişleri önünde tarife ve fiyat listelerine yer verilmesi zorunluluğunun amacı, tüketicilerin henüz söz konusu iş yerine giriş yapmadan mal veya hizmete ilişkin bilgi sahibi olmalarının sağlanması, tüketicilerin tarife ve fiyat listelerini inceleyip bu fiyat bilgileri dahilinde malın veya hizmetin satın alınıp alınmaması olması sebebiyle ekonomik menfaatlerinin korunması amacı bakımından önem arz etmektedir.
 
1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe giren yönetmelikte bahsi geçen düzenlemeler kapsamında Müdürlüğümüz tarafından ilimizdeki tüm lokanta, restoran, kafe, pastane vb. yiyecek ve içecek hizmetinin sunulduğu işletmelerde denetimlere aralıksız devam edilmektedir.
 
Denetim ekipleri tarafından pastane, kafe, lokanta, restoran vb. yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin giriş kapılarında ve masalarında görünür şekilde fiyat tarifeleri ile fiyat listelerinin olup olmadığı incelenmekte olup aynı zamanda işletmelere söz konusu yönetmelikle ilgili bilgilendirmeler yapılmaktadır.