“Tüketiciyi Koruma Haftası” kapsamında çeşitli eğitimler düzenlendi.

29 Mart 2024

15 Mart 1985 yılında Birleşmiş Milletlerin Tüketici Evrensel Bildirgesi’ni ilan etmesinin ardından 15-21 Mart arası her yıl “Tüketiciyi Koruma Haftası” olarak kutlanmaktadır.
 
Bu hafta içerisinde tüketici hakları ile ilgili paneller, seminerler radyo ve televizyon programları düzenlenmekte ve tüketici haklarına saygı duyan ve koruyan kurum, kuruluş ve kişilere Ticaret Bakanlığı tarafından çeşitli ödüller verilmektedir. Böylece tüketicinin her türlü menfaatini ön planda tutmayı ilke edinmiş olan Ticaret Bakanlığı ve il teşkilatları olan Ticaret İl Müdürlükleri tarafından tüketiciyi yasalar ile sahip olduğu tüm hakları konusunda bilgilendirme, eğitim, tanıtım vb. faaliyetler düzenlenmektedir.
 
Bu kapsamda, İl Müdürlüğümüz tarafından dünyada olduğu gibi yurdumuzda da her yıl 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü kapsamında düzenlenen 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Kocaeli iline bağlı çeşitli ilçelerdeki ortaokul ve lise düzeyindeki okullarda eğitim organizasyonları düzenlenmiştir. Müdürlüğümüz personelleri tarafından “Bilinçli Tüketici” konularında görsel destekli sunumlar eşliğinde öğrenciler bilgilendirilmiştir.
 
Ayrıca Bakanlığımız tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tüketici Hakları” konulu resim ve karikatür yarışması kapsamında Müdürlüğümüze intikal eden resim yarışması için 20 ortaokul öğrencisinin yaptığı çalışmalar değerlendirilmek üzere Bakanlığımıza (Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü) iletilmiş olup dereceye giren öğrencilere ilerleyen süreçte plaket ve çeşitli ödüller takdim edilecektir.