"2023 TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BİLİRKİŞİ LİSTESİ"

Tüketici Hakem Heyetleri nezdinde yürütülen bilirkişilik faaliyetlerine yönelik ihtiyaçlar doğrultusunda Müdürlüğümüz tarafından “2023 Tüketici Hakem Heyeti Bilirkişi Listesi” hazırlanmıştır.

07 Mart 2024

Tüketici Hakem Heyetlerinde görülen tüketici uyuşmazlıklarında adalete uygun bir şekilde karar verilebilmesi amacıyla başvurulan bilirkişilik müessesine ilişkin münferit ve kapsamlı bir yasal düzenleme yapılması ihtiyacı doğrultusunda Bakanlığımızca hazırlanan Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği 09/07/2020 tarihli ve 31180 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Bu kapsamda, Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği'nin 15’inci ve 21’inci maddeleri uyarınca tüketici hakem heyetleri nezdinde yürütülen bilirkişilik faaliyetlerine yönelik illerde tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan liste aşağıda yer almaktadır.

Söz konusu Yönetmeliğin 19’uncu maddesi gereğince, listeye kabul edilen kişiler tarafından, “Yemin” başlıklı “Bilirkişilik görevimi sadakat ve özenle, bilim ve fenne uygun olarak, tarafsız ve objektif bir biçimde yerine getireceğime namusum, şerefim ve kutsal saydığım bütün inanç ve değerlerim üzerine yemin ederim.” şeklindeki ibareyi içeren yazılı, tarihli ve imzalı beyanlarının 31.01.2023 tarihi mesai bitimine kadar Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir. Listede “Yemin” belgesinin geldiğine ilişkin bilgi bulunan kişilerin tekrar bu belgeyi göndermesine gerek yoktur.

Ayrıca adı geçen Yönetmeliğin 15’inci maddesi gereğince, listeye kabul edilen kişilerin başvuru yaptıkları Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan liste dışında başka bir listede kayıtlı olmadıklarına dair yazılı, tarihli ve imzalı beyanlarının 31.01.2023 tarihi mesai bitimine kadar Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir. Listede “Yazılı beyan” belgesinin geldiğine ilişkin bilgi bulunan kişilerin tekrar bu belgeyi göndermesine gerek yoktur.

Bu duyuru, bahsi geçen Yönetmeliğin 18’inci maddesinin 5’inci fıkrası uyarınca tebliğ yerine geçmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 

  • 09/07/2020 tarihli ve 31180 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği için tıklayınız.
  • İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan “Tüketici Hakem Heyeti Bilirkişi Listesi” için tıklayınız.
  • Yemin metni için tıklayınız.
  • Yazılı beyan için tıklayınız.