AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI

04 Ekim 2024

AHİLİK KÜLTÜRÜ HAFTASI BU YIL DA COŞKUYLA KUTLANDI.
 
23-29 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası’nın ikinci günü olan 24.09.2024, Ahilik Haftası programı saat 10.00’da Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Ahilik İl Kutlama Komitesi üyeleri ve esnaf odası başkanları ile esnaf ve sanatkârlar tarafından çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı okunmasıyla başladı. Program Vali Yardımcısı Abdul Rauf ULUSOY ’un başkanlığında, İl Kutlama Komitesi üyelerinin Kocaeli Valisi Sayın İlhami AKTAŞ’ ı ziyaretiyle devam etti. Ardından Ahilik İl Kutlama Komitesi üyeleri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir BÜYÜKAKIN’ ı ziyaret etti.
Ahilik İl Kutlama Komitesi üyeleri ve esnaf odası başkanları ile esnaf ve sanatkârla birlikte Merkez Bankası önünden Cumhuriyet Bulvarı yürüyüş yoluna bando ekibi ile birlikte ahilik yürüyüşü yapıldı. Ahilik Haftası programı Cumhuriyet Bulvarı yürüyüş yolunda saat 16.00’da bando ekibi gösterisi ile başladı. Ardından Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Karadeniz yöresine ait halk oyunları gösterisi yapıldı. Program Kuran tilaveti okunmasıyla devam etti.
Cumhuriyet Bulvarı yürüyüş yolundaki etkinlikler Kocaeli Valisi İlhami AKTAŞ, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir BÜYÜKAKIN ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kadir DURMUŞ’ un Ahilik Haftası’nın önemi hakkında yaptıkları selamlama konuşmaları gerçekleştirildi. Ardından ilin ahisi seçilen Şekip ATAY, ilin kalfası seçilen Emrah AVCI, ilin çırağı seçilen Tuğra Ahmet AKYOL’ a, Vali İlhami AKTAŞ, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir BÜYÜKAKIN ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kadir DURMUŞ tarafından plaket takdim edildi. Ardından şed kuşatma töreni düzenlendi. Günün anısına fotoğraf çekimleri yapıldı.
Pişmaniye çekimi gerçekleştirerek esnafa ve halka dağıtımı yapıldı. Daha sonra Vali İlhami AKTAŞ, Vali Yardımcısı Abdul Rauf ULUSOY, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir BÜYÜKAKIN, Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi UZUNKAYA, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kadir DURMUŞ ve protokol üyeleri esnaflarımızla birlikte esnaf odaları tarafından kurulan esnaf sergilerinin ziyaret edilmesi ile devam etti. İl Müdürlüğümüzce halka üzerinde ahilik kardeşliktir, dürüstlüktür yazılı pişmaniye ikram edildi. Esnaf odalarımız tarafından halka ücretsiz sebze meyve, ekmek, çay, limonata, tatlı, börek gibi çeşitli ikramlarda bulunuldu.  Programa katılan halka ve esnafa ahilik pilavı, ahilik tatlısı ve ayran ikramı yapılarak program kapatıldı.