Vali Yardımcımız başkanlığında market, kafe ve gıda toptancılarında denetimler gerçekleştirildi.

07 Mart 2024

Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda ilimizde faaliyet gösteren market, kafe ve gıda toptancılarında haksız fiyat artışı, fiyat etiketi ve kasa raf fiyat uyumluluğu denetimi gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Sayın Abdul Rauf Ulusoy ve İl Müdürümüz Veysi Uzunkaya’nın katıldığı denetimlerde özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik market, kafe, gıda toptancıları vb. yerlerde yapılan denetimlerde ürünlerin fiyat etiketlerinin ilgili mevzuatlara uygun olup olmadığı, etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyumlu olup olmadığı, indirimli satışlara ilişkin kampanyaların duyurulduğu şekliyle tüketicilere yansıtılıp yansıtılmadığı, ürünlerin alış ve satış fiyatları arasında fahiş bir fark olup olmadığı gibi hususlar denetlendi.

Hem tüketicilerin hem de dürüst, basiretli tacir ve esnafın korunması amacıyla Valiliğimizin ve Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda fiyat etiketi, haksız fiyat artışı, kasa ve raf fiyatı uyumluluğu vb. hususlara ilişkin hem tüketici şikâyetleri hem de resen yapılan denetimlerin aralıksız sürdüğü ifade edildi.