Kooperatifçilik Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

07 Mart 2024

Ülkemizde kooperatifçiliğe yönelik yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi, iller bazında kooperatiflerimizin talep ve önerilerinin alınması amacıyla 04.03.2024 tarihinde saat 14.00’te Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonunda “Zoom” programı üzerinden çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirilmiştir. İl Müdürümüz Veysi Uzunkaya ve Şube Müdürümüzün katıldığı toplantıya ilimizde faaliyetlerini sürdüren kooperatiflerden toplam 41 kooperatif ve 79 temsilci katılmıştır.
 
Bakanlığımızdan (Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü) Ticaret Uzmanı Selçuk Mert tarafından intibak işlemleri, kooperatifçilik eğitimi, kooperatiflerde dış denetim şartı, KOOP-BİS uygulaması, KOOP-DES başvuru süreci vb. konularda genel hatlarıyla verilen bilgilerden sonra kooperatiflerden gelen sorular cevaplandırıldı. Ayrıca Bakanlığımız tarafından yakın zamanda bir “2025-2029 Kooperatifçilik Stratejisi”nin yayımlanmasının planlandığı belirtildi.
 
Bu kapsamda kooperatiflerden gelen talep ve öneriler genel hatlarıyla “Değerlendirme Raporu” olarak düzenlenerek Bakanlığımıza iletilmiştir.