İl genelinde denetimler hızla devam ediyor.

07 Mart 2024

Bakanlığımızın ve Valiliğimizin talimatları doğrultusunda il genelinde haksız fiyat artışı, fiyat etiketi ve kasa raf fiyat farkı denetimleri aralıksız devam ediyor.

Özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik yapılan denetimlerde, ürünlerin fiyat etiketlerinin ilgili mevzuatlara uygun olup olmadığı, etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyumlu olup olmadığı, indirimli satışlara ilişkin kampanyaların duyurulduğu şekliyle tüketicilere yansıtılıp yansıtılmadığı, ürünlerin alış ve satış fiyatları arasında fahiş bir fark olup olmadığı vb. hususlar kontrol edildi. Meyve ve sebze reyonunda da ürünlerin menşei ve geliş fiyatı bilgisi Hâl Kayıt Sistemi (HKS) üzerinden incelendi.

İl Müdürümüz Veysi Uzunkaya tarafından yapılan açıklamada; özellikle yaklaşan ramazan ayında hem gıda toptancıları hem marketler üzerinde yoğun denetimlerin devam edeceği, bu denetmelerin sadece tüketicilerin korunmasına yönelik değil, dürüst ve basiretli tacirlerin de haklarının korunmasına yönelik olduğu belirtildi. Bu denetimlerin ülke genelinde Bakanımız Sayın Ömer Bolat, il genelinde Valimiz Sayın Seddar Yavuz’un talimatları doğrultusunda aralıksız ve etkin bir şekilde yapılmasının talimatlandırıldığı ifade edildi.